طرز تهیه دوغ محلی ساده و گازدار+ نان لواش و نان کماج

پنجشنبه 24 بهمن 1398
18:07
رضا کاشکی


کنار برخی غذاها( مانند آبگوشت ، دیزی ، کباب کوبیده ) بودن دوغ محلی یکی از لزومات می باشد که طعم فوق العاده ای را کنار این غذاها به ارمغان می رساند ، اما اگر قصد دارید خودتان دوغ را درست کنید ما برای شما دستور تهیه خانگی آن را پیشنهاد میکنیم :


مواد لازم برای دوغ محلی :
ماست: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
شیر: یک لیتر
نمک: یک قاشق سوپ خوری
شکر: نصف قاشق چای خوری
یک حبه قند کوچک ( به جای شکر )
طرز تهیه دوغ محلی با شیر
در این روش ابتدا شیر و آب را با هم مخلوط کنید و یک لیوان از این مخلوط را جدا کنید و کنار بگذارید .

بقیه مخلوط مایع را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود ولی به جوش نیاید. فقط در حدی گرم شود که وقتی دستتان در داخل آن فرو کردید ، دستتان نسوزد.

بعد از گرم شدن مخلوط مایه شیر و آب ، نمک ، شکر و ماست را به همراه یک لیوان آب و شیری که کنار گذاشته بودید اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. مواد مخلوط شده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و در ظرف را خوب و محکم ببندید و چند بار تکان دهید . بعد در یک جای گرم به مدت چند روز ( 3 تا 4 روز )قرار دهید تا دوغ اماده شود. برای زودتر آماده شده دوغ میتوانید آن را زیر نور آفتاب و یا کنار شوفاژ قرار دهید.

نکته درست دوغ محلی :
اگر شکر داخل دوغ زیاد شود دوغ بد مزه میشود و ، باعث بد مزه شدن دوغ می شود.

کالری دوغ
یک لیوان دوغ که حدود 200 میلی لیتر می باشد تنها 77 کالری دارد.

دوغ محلی در بارداری ؟
دوغ سرشار از کلسیم و مواد مغذی است اما اگر پزشک به بانوان باردار توصیه کرده است حتما مصرف نکنند.

طرز تهیه نان لواش خانگی
درست کردن هر نوع نان در منزل بسیار لذت بخش می باشد ، اما طرز تهیه نان لواش در خانه می تواند کمکی به این کند که نه به تعداد زیاد اما تا حدودی می توانید آن را تهیه نمایید.

مواد لازم برای نان لواش خانگی
آرد سفید : یک پیمانه سر پر
روغن مایع : 3 قاشق غذاخوری
نمک : یک قاشق چای خوری
آب :به مقدار کافی
طرز تهیه نان لواش :
ابتدا داخل کاسه ای نسبتا بزرگ آرد را با نمک مخلوط کنید.بعد از اینکه کاملا مخلوط شد 2 قاشق از 3 قاشق غذا خوری روغن را به آرد اضافه کنید و با دست هم بزنید.

در همین حین کم کم آب را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا آرد به صورت خمیر در بیاید.زمانی که خمیر صافو یکدست شد روی آن را بپوشانید بگذارید تا 10 الی 15 دقیقه استراحت کند.

خمیر آماده شده را بسته به سایزی که میخواهید نان را درست کنید به صورت گلوله های کوچکتری در بیاورید.

در ظرفی آرد بریزید و سپس هر گلوله ای را که درست میکنید آغشته به آرد کنید تا خمیر به دست نچسبد.

بعد از اینکه تمام خمیرها را آماده کردید روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و با کمک وردنه خمیر را باز کنید.


نکات مهم تهیه نان لواش:

نکته مهم اینکه بلا فاصله بعد پخت و خنک شدن نانها, انها را داخل جا نونی بگذارید تا خشک نشود

اگر بعد پخت نانها احساس کردید که خشک هستند نگران نباشید اگه در جا نونی بگذارید بعد 2-3 ساعت کاملا نرم میشوند

میتونید نان ها رو درون پارچه و پلاستیک به مدت چند روز نگه دارید و استفاده کنید

نان کماج

مواد لازم برای 15 نفر
شیر 2 لیوان
آب ولرم 1 لیوان
تخم مرغ 6 عدد
شکر 1.5 لیوان
روغن مایع 1/3 لیوان
مایه خمیر 3 قاشق غذا خوری
آرد 9 لیوان
بادام ،گردو،کنجد(برای تزئین) به مقدار لازم

طرز تهیه
1-ابتدا نیم لیوان شکر و ۳ قاشق خمیر مایه را با آب ولرم خوب مخلوط میکنیم خمیر نسبتا شلی به دست می آید این خمیر را در جای گرمی قرار داده تا مایه خمیر عمل کند و موجب ورآمدن آن شود اگر دما مناسب باشد سریع تر وگرنه مدت بیشتری طول خواهد کشید بایستی آنقدر صبر کنید تا حباب هایی درخمیر ایجاد شود بالا آمده و کاملا سبک شود

2-درمرحله بعد تخم مرغ ها را در ظرفی بریزید با هم زن خوب بزنید بعد شکر و شیر و روغن را اضافه کرده و خوب هم بزنید و بعد خمیر ورآمده را اضافه کنید وباز هم بزنید تا مخلوط شود آرد الک شده را اضافه میکنید و تا جایی اضافه میکنید که خمیر به دست نچسبد روی خمیر را پوشانده و در جای نسبتا گرمی قرار میدهید میتوانید روی آن را با پتو بپوشانید

3-بعد از اینکه حجم خمیر دو برابر شد و حفره هایی درون آن ایجاد شد کف سینی را چرب کرده و خمیر را داخل آن ریخته روی آن با برس زرده تخم مرغ مالیده و روی آن را با کنجد و مغز بادام و گردو تزیین کرده و در فر از قبل گرم شده (از نیم ساعت قبل فر را روشن کنید )با دمای ۱۸۰ درجه به مدت بیست دقیقه قرارداده وبعد گریل را روشن کرده تا روی آن طلایی شود همان طور که گفته شد میتوان این کماج‌ را به روش قدیم هم تهیه کرد.


منبع: iucook

[ بازدید : 83 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به آشپزخونه است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار نمای چوبی چوب نما مشاور گروپ لیزر فوتونا بلیط هواپیما تهران بندرعباس اسپیس تجهیزات عقد و عروسی تعمیر کاتالیزور تعمیرات تخصصی آیفون درمان قطعی خروپف اسپیس فریم اجاره اسپیس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]